Már a hétvégén elkezdték felmérni a digitális átállás lehetőségeit Dunaharaszti iskolái

//Berényi Attila
online-tanulas_laptop_fuzet_freepik_20200315

Képünk illusztráció, forrás: freepik

Az interneten több intézmény arra kéri a szülőket, és a diákokat, hogy űrlapokat kitöltve, vagy emailben jelezzék az iskoláknak, hogy milyen feltételekkel rendelkeznek otthon az úgynevezett „Tantermen kívüli digitális munkarend” bevezetéséhez.

A Baktay Ervin gimnázium honlapján jelent meg az igazgatói tájékoztató. Ebben Lévai Mónika intézményvezető jelezte, hogy a tantestület felkészül a távoktatásra.

A tanulók és a szülők a további információkhoz a honlapon, illetve a KRÉTA elektronikus naplón keresztül juthatnak hozzá. A szülőktől, egy az iskola facebook felületén elérhető űrlap segítségével tudakolják, hogy van-e otthon a tanuláshoz szükséges digitális eszköz, meg tudják-e oldani a gyermek felügyeletét.

A Dunaharaszti Kőrösi Csoma Általános Iskola is honlapján tudatja, hogy hétfőtől nem az intézményben folyik a tanítás. Kifejezetten felhívják a figyelmet, hogy az e-Kréta és a Facebook csoportban megjelenő információkat vegyék figyelembe az érintettek, de bevonják az SZMK-t is a legfontosabb adatok továbbításába.

A Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola is honlapján tájékoztatta a szülőket és tanulókat a 2020. március 16-tól érvényes rendszerről. Itt hangsúlyozzák, hogy a tanulók nem mehetnek be az iskolába, a szülőknek kell az otthoni felügyelet megszervezéséről gondoskodniuk. Ha ez nem megoldható, akkor a kiscsoportos iskolai felügyeletről az intézmény gondoskodik. Karlné Purczeld Erika intézményvezető közleménye felhívja a szülők és a tanulók figyelmét, hogy a Kréta naplót és a honlapot kövessék figyelemmel.

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola vezetése az intézmény honlapján megjelent közleményben tudatja a szülőkkel a „Tantermen kívüli digitális munkarend” bevezetését. Ígéretük szerint a Kréta-naplón, az alapítvány facebook felületén és az osztálycsoportokban küldik meg az aktuális információkat.

A Dunaharaszti Alapfokú Művészeti Iskola honlapján közölte, hogy hétfőtől, bizonytalan ideig nem lesz sem hangszeres, se szolfézs oktatás. Pontos tájékoztatást későbbre ígérnek.

Közben az Oktatási Hivatal nyilvánosságra hozta a „Módszertani ajánlás az oktatás megszervezésére a koronavírus-járványban bevezetett, tantermen kívüli, digitális munkarendre” című dokumentumot. Ezt itt éri el. Ebben a digitális oktatás alapelveit rögzítik, és megadják az ehhez szükséges, a neten elérhető segítő tartalmak hozzáférését is.