A tésztához:
- 1 tojás
- 140 g zsír
- 6 g sütőpor
- 140 g porcukor
- 400 g liszt
- 2 dl tejföl
A krémhez:
- 4 dl tej
- 4 evőkanál liszt
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 250 g vaj
- 150 g cukor
Továbbá:
- 4-5 evőkanál baracklekvár
Elkészítés
Egy nagy tálban a tészta hozzávalóiból, könnyen nyújtható, rugalmas tésztát gyúrunk. Ezt aztán 4 egyenlő részre osztjuk. Először, egy lemez tepsiben 2 darab 25×39 centisre nyújtott lapot sütünk, egymás után. Legyenek világosak, nagyjából 10-12 perc alatt meg is vannak, 180°C-on. Ha ez megvan, akkor a maradék két cipóból ugyanilyen lapokat nyújtunk. Ám úgy sütjük ki őket, hogy lekvárral megkenjük az egyiket, rátesszük a másikat, és így mehetnek be sülni!
A krémhez a lisztet a tejjel és a cukorral simára keverjük, majd sűrű péppé főzzük. Ez után elrejtjük a krémet a kóstolgatásra vágyó család elől, hogy legyen ideje kihűlni. A főzött krémhez hozzákeverjük a szobahőmérsékletű vajat, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, majd jól kihabosítjuk.
Most jön a süti összeállítása. Az alábbi sorrendet kell tartani:
- sima lap
- krém fele
- lekváros lap
- krém másik fele
- sima lap
Legvégül azt kéne elérni, hogy egy éjszakát háboríthatatlanul elbújhasson a konyhában. Ez az igazi kihívás! Ha ez sikerült, akkor porcukorral meghintve lehet kínálni!
Jó étvágyat!