Az iskoláknak jelenteniük kell a külföldre utazó, vagy onnan hazatérő diákok nevét

//Berényi Attila
Képünk illusztráció, forrás: freepik / maria-sbytova
Óvintézkedéseket vezetett be a tanintézményekben a Szigetszentmiklósi Tankerületi Központ.

Update: Közben a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola vezetője a facebookon adott ki tájékoztatót a szülőknek.

Ficzere Noémi közölte, hogy minden iskolai programot, ünnepséget kiállítás-látogatást, koncertet lemondanak a tanulók, a pedagógusok és családjaik biztonsága érdekében. A március 15-i megemlékezést az osztálytermekben tartják meg. A Lázár Ervin Program keretében szervezett valamennyi eseményt is határozatlan ideig felfüggesztették. Kiemelte, hogy az intézmény külön felügyel arra, hogy kézmosószer minden mosdóban folyamatosan biztosított legyen, valamint a szülők és a Tankerület segítségével, lehetőség szerint minden osztályban legyen kézfertőtlenítő szer.

A tanintézmények felügyeletét ellátó szervezet levélben kérte arra az iskolákat, hogy jelezzék, ha egyik tanulójuk a koronavírussal érintett térségben járt. A dunaharaszti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola honlapján hozta nyilvánosságra a Tankerületi központ erről szóló levelét. Ennek értelmében az érintett diák nevét, lakcímét, a szülők elérhetőségét, elsősorban telefonszámát kell közölni, a külföldi várossal egyetemben, ahol tartózkodott.

Közben az iskola facebook oldalán arra kérte a szülőket, hogy már a külföldre utazáskor adjanak tájékoztatást az intézménynek. Bejelentették azt is, hogy az eredetileg péntekre tervezett, a március 15-i nemzeti ünnepre emlékező közös, nagy iskola ünnepség elmarad, a diákok osztály szinten emlékeznek az 1848-49-es eseményekre. Korábban úgy volt, hogy a tornacsarnokban lesz a nagy közös rendezvény.

Szerkesztőségünk még a múlt héten tett fel kérdéseket emailben a Szigetszentmiklósi Tankerületi központnak arról, hogy miként tudnak megfelelni az irányításuk alatt működő tanintézmények a higiéniai előírásoknak, rendelkezésre áll-e a megfelelő mennyiségű kézfertőtlenítő? Azt is megkérdeztük, hogy átismétlik-e a gyermekekkel a szabályos kézmosás szabályait, valamint foglalkoznak-e a diákokban a fertőzésről szóló hírek miatt kialakuló szorongással, és milyen felkészítést kaptak az intézményvezetők. Amint megkapjuk a tankerületi központ válaszát, közöljük! Közben reagált a Szigetszentmiklósi Tankerületi Központ. Itt olvasható.