Dunaharasztin is értékelte a választási eredményeket Gyurcsány Ferenc

//Berényi Attila
valasztas-ertekelo1_DK-DH_20240628

Gyurcsány Ferenc a DK helyi közössége előtt beszélt Dunaharasztin. fotó: DK Dunaharaszti

A héten a közösségi médiában megjelent értékelő után, szerdán (2024.06.26.) már helyben fogalmazta meg az Európai Parlamenti és az önkormányzati választáson elért eredményekkel kapcsolatos véleményét a Demokratikus Koalíció elnöke.

A sajtó kizárásával lebonyolított megbeszélésre Gyurcsány Ferencet a DK első emberét Kenéz István, listás, megválasztott önkormányzati képviselő, a DK választókerületi vezetője hívta meg Dunaharasztira. A párt helyi szervezete által szerkesztőségünknek küldött ismertető szerint az értékelőn is sokat foglalkozott Gyurcsány Ferenc azzal a sajtóban megfogalmazott kérdéssel, hogy miért nem mondott le a választási eredmény után. A politikus előzőleg egy videóüzenetben hosszasan elemezte a helyzetet.

„A válasz az volt, hogy több pártban is ezt az utat járták, Momentum, MSZP, stb. Azonban ezzel semmiben nem változott a párt támogatottsága, megítélése, illetve nem tudott az elnökség olyan hibát, amiben nagyban változott volna a választás kimenetele.” – áll a DK dunaharaszti szervezetének közleményében.

Az elnök szerint szövetségben, összefogva, tiszta, világos program mentén kampányoltak.

„Nincs olyan indok, ami felróható az elnöknek vagy az elnökségnek.”

Így szavazott Haraszti – választási értékelő

A Demokratikus Koalíció Dunaharasztin a 8 egyéni választókerületből 6-ban tudott jelöltet állítani, és végül 1 listás helyet szereztek meg. Ezzel először kerül be DK-s politikus a képviselő-testületbe a városban.

(DK, dho)