Teljes ellenzéki összefogást szeretne az MSZP – fórum Dunaharasztin

//Berényi Attila
MSZP fórum Dunaharasztin, fotó: dho
Dr. Harangozó Tamás szocialista parlamenti képviselő volt annak a dunaharaszti fórumnak a vendége, amelyen az ellenzéki összefogás fontosságát hangsúlyozták, és bejelentették egy aláírásgyűjtés elindítását.

Kücsön Sándor az MSZP helyi vezetője köszöntötte a József Attila Művelődési házban rendezett esemény résztvevőit. Harangozó Tamás pártja álláspontját ismertetve elmondta, hogy számításaik szerint egy közös ellenzéki listával a Fidesz 35-34%-ra megverhető lehet. Úgy látják, hogy így több ellenzéki képviselő juthatna be az Európai parlamentbe, mint ahány fideszes. Ha azonban nem lesz összefogás, akkor a választási rendszer sajátosságait figyelembe véve, ugyanannyi szavazattal a kormánypártok jelenléte erősödne az Európai parlamentbe küldött magyar delegációban.

Dr. Harangozó Tamás
szocialista parlamenti képviselő a dunaharaszti eseményen. fotó: dho

„Aki egy tömbben indul az több mandátumot fog kapni, mint az aki össze-vissza, külön méretteti meg magát” – hangsúlyozta Harangozó Tamás.

A szocialista politikus külön kiemelte, hogy az ellenzéki pártok egy része a budapesti önkormányzati választás kapcsán az összefogást szorgalmazza, miközben a szocialistáknak érthetetlen módon az EP választás esetében ugyanezt nem teszi meg. Ilyen például a Demokratikus Koalíció. Ez a kettősség a szocialisták számára érthetetlen.

A beszélgetésen többször felvetődött a Momentum és annak frissen újraválasztott elnöke. Donát Anna ugyanis az elmúlt napokban világossá tette, hogy szerinte a teljes ellenzéki összefogás lehetősége már elúszott, például a Budapesti önkormányzati választás esetében is.

Kücsön Sándor az MSZP dunaharaszti elnöke, önkormányzati képviselő. fotó: dho

Az ellenzéki pártok meggyőzése érdekében indított aláírásgyűjtést az MSZP, hangzott el a beszélgetésen. Aki a szignóját adja ehhez a kezdeményezéshez, az megteheti az utcai standokon, amelyek szerte az országban így Dunaharasztin is megtalálhatóak lesznek. De aláírható a kezdeményezés online formában is.

(dho)