Kerítésen beugráló alak keltett riadalmat Dunaharasztin

//Berényi Attila
rendorseg_freepik_daniel007_240112

Képünk illusztráció. forrás: freepik / daniel 007

A napokban több ház udvarára is beugrott egy fehér ruhás alak, majd körülnézett és távozott. A közösségi oldalakon megjelent beszámolók szerint nem vitt el semmit. Az érintettek nem tettek feljelentést. Legyen körültekintő!

Az ismeretlen több vélemény szerint terepszemlét tarthatott, írta meg cikkében a Metropol. A lap felvette a kapcsolatot a rendőrséggel, ahol megtudták, hogy lopás nem történt, így büntetőeljárás sem indul automatikusan az eset kapcsán. Sőt az érintett ingatlanok tulajdonosai sem tettek feljelentést, pedig magánindítványként megtehették volna, magánlaksértés miatt. A lap úgy tudja, hogy ettől eltekintettek.

A dho is megkereste a rendőrséget, ahol megerősítették számunkra is a történteket. Az egyenruhások azonban azt kérik, hogy baj esetén ne a facebookon posztoljon az érintett, mert ott nem fog megoldást találni a problémára. Ilyen esetekben a leghasznosabb felhívni a 112-es telefonszámon elérhető központi segélyhívót. A polgárok figyelmének felhívására pedig rendelkezésre állnak hivatalos kommunikációs csatornák, amelyeken ellenőrzött tényekkel tudják segíteni a rendőrség munkatársai az embereket, hogy minél kevesebben váljanak áldozattá.

A biztonsági kamerák felvételeinek közösségi oldalakon történő nyilvánosságra hozása pedig aggályos, amiből egyes esetekben akár annak lehet problémája, aki akár áldozatként, de közzé tette a felvételt.

(metropol, dho)