Áramszünet, baleset – megérkezett az igazi tél Dunaharasztira

//Tóth Gábor
kép: dho
Évek óta nem látott mennyiségű hó hullott Dunaharasztira egyetlen éjszaka alatt. A természet csodás látványt nyújt, de meg is nehezíti az életet.

Szerda este és éjszaka főként a fővárosban és környékén valamint a Dunántúlon sok munkát adott a tűzoltóknak a téliesre fordult időjárás, havazás. Ma hajnalig több mint 265 riasztás futott be a térségből, derül ki a katasztrófavédelem közleményéből.

Dunaharasztin az Önkéntes Tűzoltóság tagjai egész éjszaka dolgoztak. A nagy hó súlya alatt leszakadt fák vagy azok ágai okoztak gondot. Több helyütt ugyanis vezetékekre dőltek a fák, ezzel áramszünetet okoztak. A haraszti lánglovagok a Szigetszentmiklósi Hivatásos Tűzoltókkal és az áramszolgáltató szakembereivel hárították el a problémákat.

A Dunaharazsti Önkéntes Tűzoltóság tagjai 2023.12.07.-én éjszaka a havas utcán. fotó: DHOTE / facebook

Közben a csúszós úton balesetek is történtek. A környékünkön az 510-es és az 51-es főutak találkozásánál ütközött több autó reggel. A karambolban totálkárosra törtek a járművek. A helyszínre a tűzoltók, a rendőrség és a mentőszolgálat munkatársai érkeztek. A hó miatt lassabb forgalom itt még döcögősebb!

Vezessen óvatosan és induljon el jóval korábban otthonról, mert nagyon lassú a forgalom. Az Utinform jelentése szerint:

„A Dunántúl keleti felén, a Duna-Tisza közén és a Tiszántúlon tegnap délután óta folyamatosan esik a hó, havaseső, a legkeletibb megyékben az eső. A Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Tolna és Bács-Kiskun megye egyes területein a frissen hullott hó vastagsága meghaladta a 10-15 cm-t, néhol elérte a 20 cm-t, de a Duna-Tisza közén, Pest és Nógrád vármegyében, a Mátrában és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye északi részein is 5-10 cm friss hó hullott.”

(dho, PVKI, DHÖTE, Utinform)