A városi rendészet vigyáz a gyerekekre a forgalmasabb gyalogátkelőhelyeken

//Berényi Attila
Indulás a suliba, nem túl vidáman. fotó: dho
Ez a tanév első igazi napja, hiszen ma már tanítás is van, nem csak osztályfőnöki órák. A gyerekek iskolába mennek, de még nehéz visszaszokniuk a vakáció szertelenségéből.

A Dunaharaszti Városi Rendészet a településen működő polgárőrséggel közösen az iskolák környékén található, forgalmasabb zebráknál segíti ezen a héten, vagy addig, amíg szükséges, a biztonságos áthaladást. Egyszerre négy helyen vannak jelen Dunaharasztin 07.30 és 08.00 óra között.

Fontos, hogy az autósoknak is vissza kell szokniuk az iskolai időszakra, hiszen újra sok gyerek van a reggeli majd a délutáni sávban egyszerre az utcákon. Tavaly több gyermeket is elütöttek gyalogátkelő helyeken. Érdemes tanulni az elmúlt év hibáiból.

A szülőktől is több figyelmet követelnek ezek a napok: fogadjuk el, hogy nem csak a saját gyerekünk létezik, hanem másoké is van az utcán, és nem kell az iskola kapujában kitenni őt az autóból, pár métert a család szemefénye is meg tud tenni biztonságban, gyalogosan. Valamint fontos, hogy a szülők beszéljenek a biztonságról a kicsikkel, hívják fel a figyelmet arra, hogy miként lehet ezeket elkerülni.

(dho)