Razzia a dunaharaszti zebráknál

//Tóth Gábor
dunaharaszti-zebra-akcio01_policehu_20230223

kép: SZSZMI BB

Két héten belül két gyermeket ütöttek el Dunaharasztin a Némedi úton. Mindkét iskolás diák a zebrán kelt át. A rendőrség most kiemelt ellenőrzést tartott a Némedi úton található gyalogátkelőknél. Az akcióban részt vett a dunaharaszti Városi Rendészet is.

Határozott fellépést ígérnek a hatóságok a szabálytalankodókkal szemben, miután két iskoláskorú gyermeket is elütöttek a napokban Dunaharasztin. Mindkét esetről beszámolt lapunk is.

Gázolás Dunaharaszti legforgalmasabb útszakaszán

Ismét gyermeket ütöttek el Dunaharasztin

A szerdán történt második eset után Dunaharaszti polgármestere közleményben jelezte, hogy a Városi Rendészet munkatársai reggelente segítik majd a gyerekek közlekedését a gyalogátkelőhelyeknél. Erről alábbi cikkünkben olvashat.

Polgármester: a városi rendészet segíti a gyerekek közlekedését

Ma reggel (2023.02.23.) reggel a dunaharaszti rendőrőrs három rendőre és a Városi Rendészet két közterületfelügyelője együttesen ellenőrizték az autósok közlekedését a Némedi úton. A zsúfolt szakaszon működő köztérfigyelő kamerák segítségével a központban elemezték, hogy mely autósok nem tartják be a zebráknál érvényes szabályokat. A helyszínen tartózkodó állomány pedig kiemelte a forgalomból a vétkeseket. A hatósági hivatalos facebook oldalán megjelent közlemény szerint két esetben intézkedtek a helyszínen az egyenruhások, egy ember helyszínbírságot kapott, míg egy másikkal szemben feljelentéssel éltek.

Közben Dunaharaszti Városi hivatalos közösségi oldalán is megjelent egy közlemény, amely szintén beszámolt a reggeli akcióról. Ebben az ilyen, a rendészet és a rendőrség összefogásával megvalósuló akciók folytatását ígérik.

(SZSZMI BB / facebook, Dunaharaszti Város hivatalos oldala / facebook, dho)