Tájékoztató időseknek a biztonságról

//Tóth Gábor
A Szép-korúak biztonsága” című rendezvényen. fotó: dho
A rendőrség szakemberei tartottak részletes tájékoztatót a dunaharaszti időseknek a biztonságról a Művelődési Házban.

A „Szép-korúak biztonsága” című rendezvény elsődleges célja az volt, hogy felhívják az idősek figyelmét azokra a veszélyekre, amelyek koruknál fogva rájuk leselkednek. Kiemelt szerepet töltött be az áldozattá válás elkerülése és a közlekedésbiztonság. A résztvevők olyan praktikákat, trükköket és egyszerű alapismereteket sajátíthattak el, amelyekkel a rendkívüli helyzetekben Önmaguk is gondoskodhatnak a biztonságukról, vagy éppen el is tudják kerülni az ilyen szituációkat.

A rendőrség szaktanácsadóinak előadásai után az idősek kérdezhettek is. Itt alkalom adódott arra, hogy elmondják azokat az egyedi problémákat, amelyek őket érintik. Akár a kerékpáros vagy gyalogos közlekedést érintően, akár otthonuk és személyes biztonságukat illetően. A résztvevők tájékoztató kiadványokat kaptak, amelyek segítségével otthon, bármikor felidézhetik a rendezvényen elhangzottakat. A rendőrség szakemberei külön felhívták a figyelmet a 112-es segélyhívószám használatára.

Az önkormányzatot is értő kérdésekre Drscsákné Kerekes Gabriella képviselő válaszolt. A politikus asszony felhívta az idősek figyelmét a város által, idén indított életjáradék programra is. Erről egyébként részletesen alábbi cikkünkben olvashat.

Életjáradék Program indult Dunaharasztin

(dho)