Legyen látható éjszaka az úton, gyalog és bringával is

//Berényi Attila
gyalogosejszaka_freepik_vbaleha_221201

Képünk illusztráció. kép: freepik / vbaleha

Dunaharasztin és a környéken is rossz szokás sötétedés után az úttesten sétálni, ott is, ahol egyébként van járda. Mindezt gyakran fekete ruhában teszik meg a gyalogosok, nagy veszélynek kitéve magukat. A bringások is útra kelnek kivilágítatlanul. A rendőrség most szeretne segíteni a láthatóságban.

Úgynevezett láthatósági mellényeket, táskákat és egyéb kiegészítőket oszt a rendőrség a régióban. Persze ez nem azt jelenti, hogy így már szabályosan lehetne a járda helyett az úttesten sétálni. Ezeket az eszközöket a biciklisek is használhatják – bár tegyük hozzá, hogy a bringákat is ki kell világítani.

A Szigetszentmiklósi rendőrkapitányság tájékoztatása szerint az alábbi időpontokban és helyszíneken szervezik láthatósági eszközök osztását:

  • december 05. 10-12 óráig Szigethalom, Szabadkai út 69. Szent István Általános Iskolával szemben, a Szenti István szobor
  • december 03. 13-22 óráig Taksony teleülés utcáit járva, a Jótékonysági Mikulás csomagosztás a taksonyi gyerekeknek elnevezésű rendezvény keretein belül
  • december 12. 07-08 óráig Taksony, Fő út 62. szám alatti lévő általános iskola előtti gyalogátkelőhely
  • december 18. 10.30-13.00 óráig Dunaharaszti, Mindszenti út (Bárka Műhely) Adventi Futás elnevezésű rendezvény.

(Szigetszentmiklós Bűn- és Balesetmegelőzés / facebook)