Életet mentett a dunaharaszti rendőrjárőr

//Tóth Gábor
Kép a baleset helyszínéről. fotó: police.hu
Combtő magasságában elszorítva az artériát akadályozta meg egy dunaharaszti járőr, hogy egy közlekedési baleset sérültje elvérezzen.

Még szombaton (2022. március 19-én) kora este történt súlyos baleset az 51-es főúton Taksony közelében.

A police.hu oldalon most megjelent beszámoló szerint a baleset egyik sérültje a véletlennek és a dunaharaszti rendőr szolgálatkészségének köszönheti életét. Városunk rendőrei szolgálati autójukkal tartottak Dunavarsány irányába, amikor egy előttük haladó kisteherautó balra akart kanyarodni és eközben frontálisan ütközött egy szabályosan érkező személyautóval. Az ütközést követően a járművek sodródni kezdtek, a kisteherautó a szabályosan közlekedő rendőrautó oldalának csapódott, a vezető azonban meg tudta úgy tartani a járművet, hogy az ne boruljon fel, csak megbillent. A kocsiban tartózkodó három rendőr egyike sem sérült meg, ezért megállás után megkezdték az elsődleges intézkedéseket: mentőt, tűzoltókat és erősítést kértek, jelentést tettek, felkapcsolt megkülönböztető jelzésükkel figyelmeztették az arra haladókat, terelték a forgalmat, miközben igyekeztek a sérültekről is gondoskodni.

Kép a baleset helyszínéről. fotó: police.hu

A helyszínre néhány percen belül további rendőri egységek érkeztek, az egyik autóban a Dunaharaszti Rendőrőrs törzsőrmestere, aki a legsúlyosabb sérült ellátását kezdte meg a Police Medic képzésen tanultak alapján. A kisteherautó 48 éves vezetője beszorult a roncsokba, egyik lába csonkolódott, bal combcsontjának nyílt törése artériát sértett, jelentős volt a vérveszteség, késlekedésre nem volt idő. A törzsőrmester nem is tette, egy szorítókötéssel combtő magasságában megállította az erős vérzést, valamint rögzítette a sérült fejét.

A 48 éves férfi további ellátását átvették a kiérkező mentők, akik életveszélyes állapotban vitték kórházba.

(police.hu)