Ittasan vezetett, balesetet okozott, elhajtott!

//Berényi Attila
A kárt okozó autó és a sérült járművek. fotók: PMRFK, Márta Péter
Dunaharasztin, vasárnap dél körül történt baleset a Dózsa György úton, a Hősök terénél. A galériában megtalálja a baleset károsultjának és a rendőrség helyszíni fotóit.

Még mindig van, aki piálás után száll be a volán mögé. Ezzel veszélyezteti mások egészségét, életét. Csak a szerencsének köszönhető, hogy a hétvégi dunaharaszti balesetnek nem volt sérültje, viszont az anyagi kár jelentős.

A baleset elszenvedője a közösségi oldalán írta meg, hogy vasárnap (2022.02.13.) dél körül parkoltak le Dunaharaszti központjában két autóval, az egyik kocsiban 2 hónapos kisfiuk is ott ült. Már rendben kiszálltak az autókból, amikor egy igencsak gyorsan hajtó jármű csapódott a kocsikba. A család két autója a károsult leírása szerint totálkáros lett.

Az ügyben szerkesztőségünk a rendőrségtől kért részletes tájékoztatást. A kiadott, hivatalos közleményt szó szerit közöljük:

„A segélyhívóra 2022. február 13-án 13 óra körül egy állampolgár telefonált, aki rendőri segítséget kért, mert egy közlekedési baleset okozóját tartotta vissza Dunaharaszti, Márton Áron utcában. A kiérkező járőr tisztázta: a baleset Dunaharaszti, Dózsa György úton történt, ahol a visszatartott, 39 éves, helyi sofőr Hyundai típusú kocsijával két parkoló autónak ütközött, majd próbált elhajtani. Egy közelben lakó hallotta a csattanást, kiszaladt és futva követni kezdte a sérült és defektes autót, amely a Márton Áron utcában leállt. A sofőr kiszállt, az állampolgár pedig hívta a rendőrséget.

A rendőrök a férfivel szemben alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív eredményt mutatott, ezért kettős mintavételre előállították.

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétségének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

Amennyiben bűnösségét a bíróság megállapítja, a büntetőtörvénykönyv ide vonatkozó rendelkezései alapján számíthat büntetésre.”

(dho)