Dunaharasztin is pusztított az éjszakai vihar

//Berényi Attila
Dunaharasztin is pusztított az éjszakai vihar
A vasárnap éjjeli vihar miatt 197 helyszínen kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Mukics Dániel telefonon azt mondta, vasárnap a késő esti óráktól riasztották a tűzoltókat viharkárokhoz elsősorban Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyében, valamint a fővárosban.

Több helyen is fákat csavart ki, elektromos és távközlési vezetékeket rongált meg a viharos szél – tette hozzá.

Országszerte 17 épületben keletkezett kár. Dunaharasztiban és Kisgyőrön villám csapott egy-egy családi házba, amelyek tetőszerkezete kigyulladt – mondta a szóvivő.

Városunkban az Erzsébet utcában történt a baj. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság jelentése szerint a tűzoltók kiérkezésekor a száz négyzetméteres épület tetőzete teljes terjedelmében égett, a házban nem tartózkodott senki. A lángokat a fővárosi, szigetszentmiklósi hivatásos és a kis-szigeti, délegyházi önkéntes tűzoltók oltották el, majd vizsgálták át a családi házat. A tűzoltók munkáját a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította, áll a jelentésben.

Tűzoltók Dunaharasztin az Erzsébet utcában, 2021.08.08.-án éjjel. fotó: PMKI KMSZ

Mukics Dániel mindenkit arra kér: ha sérült, leszakadt vezetéket vagy kábelt talál, ne közelítse meg, hanem hívjon segítséget.

(MTI, PMKI)