Ellopták a Vagabond Korzó hivatalos facebook oldalát

//Berényi Attila
feltort-profil_vagabond-korzo_freepik_fb-vagabond_20210413

Illusztrált képünkön a Vagabond feltört oldala. forrás: freeepik / Vagabond, facebook

Aki most a Facebookon meglátogatja a Vagabond hivatalos felületét, azt láthatja, hogy az esemény közösségi oldalán egy neten játszható játék videója szerepel a legutolsó posztként.

Dunaharaszti közös értéke a Vagabond Korzó, így a mostani esettel nem „csupán” a szervezőket, hanem az egész várost lopták meg.

Kőszegi Zsolt a Vagabond Korzó Egyesület elnöke kérdésünkre elmondta, hogy először az ő személyes felületét érte támadás, még tavaly ősszel. Akkor őt ki is penderítették a saját neve és arca alatt futó profilból. A Facebooknál a barátok segítségével tudta letiltani azt, majd a profil nem sokkal ezelőtt ismét életre kelt – ismét Zsolttól függetlenül.

Az elmúlt napokban a Vagabond Korzó oldalának adminisztrátorai azt tapasztalták, hogy egyesével szüntette meg valaki a jogosultságukat, így nem fértek hozzá a fesztivál közösségi felületéhez. Ma pedig megjelent a netes játékot népszerűsítő poszt.

A Vagabond Korzó most a korábban, szintén a Facebookon létrehozott oldalát kezdte használni – ez most biztonságos. Itt figyelmeztetnek a másik oldalt ért támadásra.

A Vagabondok’ most dolgoznak az oldal visszaszerzésén. Öntől pedig azt kérik, hogy a régi oldalukon a legutolsó posztot jelentse (ne az oldalt). Ezt ide kattintva teheti meg. A poszt jobb felső sarkában a … jel segítségével válassza ki a „Támogatás kérése vagy bejegyzés jelentése” pontot, az itt feltűnő táblából a „Valami más”-t kell választani, majd a „Csalás vagy átverés” lehetőséget lehet bejelölni, a „Tovább” gombot megnyomva meg kell erősíteni a jelentést az alsó kis négyzet bejelölésével, végül a „Jelentés gomb” megnyomásával zárul a folyamat.

Az eset mindenkinek tanulságos. Gondoskodjon a közösségi oldalának megfelelő védelméről. Ez a többszintű bejelentkezést is jelenti, valamint azt, hogy a profilját korlátozottan teszi hozzáférhetővé a kívülállók számára.

(dho)