Dunaharasztin fogták el a 10 évvel ezelőtti rablás gyanúsítottját

//Tóth Gábor
forrás: police.hu / YouTube (videó lentebb)
A Pest megyei rablási detektívek 10 évvel ezelőtti támadás gyanúsítottját állították elő Dunaharasztiról. A felfüggesztett nyomozás aktáját egy új információ miatt vették elő. A férfi tagadja bűnösségét.

Egy törökbálinti asszony házába ment be két, akkor még ismeretlen férfi 2010. szeptember 2-án éjszaka. Átmásztak a kerítésen, majd a bukóablakon bejutva támadtak az alvó, akkor 65 éves nőre. Kiráncigálták az ágyból és késsel fenyegetve kényszerítették a széf nyitására, amit az állán, a nyakán és a karján vágott, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett asszony teljesített. A rablók kimarkolták a kötegnyi valutát és közel 100 ezer forintot, magukhoz vettek egy több százezer forintot érő fényképezőgépet, ráparancsoltak áldozatukra, hogy ne merje értesíteni a rendőrséget, majd elmenekültek, áll a police.hu közleményében.

A rendőrök hónapokig talpaltak a támadók után, a beszerzett adatok, információk azonban nem bizonyultak elegendőnek az ügy megfejtéséhez, a rablók azonosításához és felkutatásához. Egy idő után a nyomozást felfüggesztették, de el nem feledték.

Idén januárban érkezett olyan, eredménnyel kecsegtető információ, amely végül elfogáshoz vezetett. Megfelelő előkészítés és felderítés után 2021. február 16-án hajnalban a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Bevetési Osztálya munkatársainak közreműködésével realizáltak egy dunaharaszti címen.

A művelet gyors volt és eredményes, a 45 éves B. Csabát tartózkodási helyéről a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon előállították. A gyanú szerint ő és jelenleg ismeretlen bűntársa követte el a támadást.

A 24.hu úgy tudja, hogy a bűncselekmény helyszíne közelében hagyott ruhán maradt DNS minta lehet a nyom. A lap azt írja, hogy B. Csaba nem tagadta, hogy az utcán talált ruhadarab az övé, de azt állítja, hogy sokan jártak hozzá, ezért bárki elvihette tőle a holmit. tagadja bűnösségét.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Rablási Alosztályán felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás az azóta letartóztatott B. Csaba ellen.

(police.hu, 24.hu)