Havazás, szél – legyen óvatos az utakon

//Berényi Attila
Dunaharaszti, Temető utca 2021.01.14. reggelén. fotó: dho
Ma az előrejelzés szerint nem nagyon lesz 0 fok felett a hőmérséklet, esett és még eshet a hó, a szél pedig megerősödhet.

Megérkezett az igazi tél. Hideg van, hó is van és a szél is megerősödhet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat 10 megyére adott ki riasztást az erős légmozgás miatt, és ebben benne van Pest megye is. A meteorológusok aktuális vészjelzését ide kattintva éri el.

Mivel ehhez hasonló időjárás már jó régen nem volt a környékünkön, így akár gyalog, akár autóval vág neki az útnak legyen óvatos. Az sem árt, ha pár perccel korábban indul el, mert megnövekedhet a menetidő.

A mai előrejelzés szerint inkább a nap első felében várható csapadék, később felszakadozik a felhőzet, előbukkan a nap. A legtöbb hó keleten, északkeleten eshet, de előfordulhat bárhol tartósabb hószállingózás. Az ország nagy részén erős, a Dunántúlon sok helyen viharos lesz az északnyugati szél, csupán az északkeleti tájakon maradhat mérsékelt a légmozgás, áll a Meteorológiai Szolgálat prognózisában. Térségünkben -1 fok körül alakul a maximum.

(OMSZ, dho)