Még ebben az évben fejleszteni kezdik az M0-ás déli szektorát

//Tóth Gábor
Képünk illusztráció, forrás: freepik / dho
Újabb közútfejlesztési terveket valósítanak meg, közöttük számos régen dédelgetett elképzelés is támogatást kapott, derült ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium közléséből.

Az állam összesen 82 milliárd forintot biztosít az idén gyorsforgalmi, főúti, települési elkerülő, csomóponti és hídfejlesztésekre – derül ki a HelloVidék összeállításából.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) tájékoztatása szerint jelenleg 11 gyorsforgalmi út áll kivitelezés alatt, míg 27 előkészítését tették meg a szakemberek. Ugyanez a közutak tekintetében 14 kivitelezés alatt, és 88 előkészítés alatt álló fejlesztést jelent.

Térségünket az M0-ás autóút déli szektorának fejlesztése érinti majd leginkább. Így elkészül a meglévő kétszer három sávos autóút az M6 autópálya és az 51. számú főút közé eső szakaszán a bal (északi) pálya aszfalt burkolatának cseréje beton burkolatra, híd átépítések (köztük a Hárosi és Soroksári Duna-hidak, Halásztelki csomóponti híd szélesítése), a környezetvédelmi (zajárnyékoló fal), víz-elvezetési, forgalombiztonsági beavatkozásokat is elvégzik.

(hellovidék)