Lakhatatlanná vált a kedden Dunaharasztiban leégett családi ház

//Tóth Gábor
dh_csaladi-haz-tuz_01_PMKI_KMSZ_20200520

fotó: PMKI KMSZ

Óriási lángokkal égett az épület, amely teljesen lakhatatlanná vált. A tulajdonosok egy időre rokonoknál húzták meg magukat.

A Bezerédi-lakóparkban, a Szelényi Aladár utcában gyulladt ki egy garázs a benne álló gépkocsival együtt. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerkesztőségünknek küldött tájékoztatója szerint a tűzoltók kiérkezésekor a tűz már átterjedt a lakóház tetőszerkezetére is, amely ekkorra már teljes egészében égett. A lángokat a szigetszentmiklósi, fővárosi hivatásos és a délegyházi önkéntes tűzoltók oltották el, majd vizsgálták át az épületet. A tűzoltók munkáját a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A kiégett ház lakhatatlanná vált, az ott élők rokonokhoz költöztek.

A tűzesetről itt számoltunk be korábban.

Szerkesztőségünknek Fényes István, a terület önkormányzati képviselője, a Dunaharaszti Polgárőrség vezetője elmondta, hogy tagjaik egész éjszaka őrizték a már eloltott házat, hogy az ott lévő, még megmaradt értékek biztonságban legyenek. A felügyeletet folyamatosan biztosítják. Az önkormányzat felvette a kapcsolatot a házban lakó párral, és ha szükséges segítséget nyújtanak az érintetteknek. A kárfelmérés cikkünk megjelenésekor is tart.

Sajnálatosan a tűzeset idején volt olyan közösségi csoport, amelyben annak adminisztrátora egyenesen arra szólította fel a tagokat, hogy menjenek a helyszínre. Ezt ilyenkor nem szabad megtenni, mert az összeverődő tömeg akadályozhatja a tűzoltók munkáját, ráadásul ilyenkor, a jelenlegi járványveszélyben sem garantálható az emberek biztonságos távolságtartása. Tűz, vagy egyéb vészhelyzet idején a hatóságok utasításait kell figyelembe venni.

(PMKI, dho)