A kerékfüstöltető autósok miatt kellett még szigorúbban lezárni a piacteret

//Berényi Attila
piacter-teljes-zar01_dho_20200418

Figyelmeztetés az autók elől lezárt területen, forrás: dho

A veszélyhelyzetben most zárva a dunaharaszti piac. A parkolót azonban elég gyorsan megpróbálták elfoglalni az illegális szórakozást, a driftelést kedvelő fiatal autósok. A városvezetés viszont gyorsan lépett.

Több lakossági bejelentés is érkezett a Dunaharaszti Rendészeti Irodához a piacon driftelők miatt, tájékoztatta szerkesztőségünket Mátyás József, a városhoz tartozó szervezet vezetője.

Elsősorban fiatalok voltak azok, akik a kocsik gumijának füstöltetésével múlatták az időt. A driftelés nagyon hangos, egyrészt a motorok csúcsra járatott bőgetése, másrészt a rövid távon elért nagy sebesség, harmadrészt a gumik adta hang miatt is. Az ezzel szórakozók amellett, hogy figyelmen kívül hagyták az együttélés alapvető szabályait, még balesetveszélyt is okoztak, sőt anyagi kár is keletkezett miattuk. Irdatlan sok szemetet is hagytak maguk után.

A driftelés nyomai a lezárt piacon, forrás: olvasói fotók

Most azonban már nem lehet autóval behajtani ide. Mostantól biztonságban foglalhatják el a területet a babakocsit toló anyukák, vagy a környezetükre remélhetőleg jobban ügyelő gördeszkások és bringások. A környéken élők pedig csendesebb környezetet tudhatnak magukénak.