Ami zárva, az zárva! Nagyobb fegyelmet kér a polgárőrség

//Berényi Attila
Képünk illusztráció, forrás: freepik / nata
A veszélyhelyzetben Dunaharasztin is több, korlátozó intézkedés van érvényben, például a játszóterek és a szabadtéri kondipark a városban működő Operatív Csoport döntése értelmében zárva van.

A jelenlegi ismeretek szerint a COVID-19 elnevezésű kórokozó bizonyos felületeken viszonylag hosszú ideig fertőzőképes marad, ezért határozott úgy a városvezetés, hogy a játszótereket, határozatlan ideig bezárja. Erről itt írtunk korábban.

Mára már ezt a szabályt úgy tűnik Dunaharasztiban megértették az emberek, bár korábban voltak szülők akik a lezárt játszótérre a kerítésen átemelve tették be gyermeküket. Ez a jelenség azoban már nem tapasztalható – mondta el szerkesztőségünknek Juhász Zoltán. A Dunaharasztin működő Polgárőrség vezetőségi tagja helyi közösségi felületeken tette közzé felhívását, miszerint a korlátozás a Sportszigeten található szabadtéri fittnesz pályára is érvényes!

A polgárőröknek és a rendőröknek már egyre nagyobb problémát jelent, hogy néha 10-15 fiatal is összeverődik itt. Juhász Zoltán beszámolója szerint, személyesen tapasztalta, hogy az itt edző társaság semmiféle védőfelszerelést, fertőtlenítő eszközt nem használt.

A polgárőrség vezetőségi tagja felhívta a figyelmet, hogy a korlátozások betartása a közösség érdeke, és nagyon fontos az új koronavírus-fertőzés ellen folytatott küzdelemben.