Dunaharaszti kép nyerte az országos sváb fotóversenyt

//Berényi Attila
blickpunkt_szent-a-vizen_mannheim-martin_gyongyosi-balazs_dho_20221119
A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár hirdetett online fotópályázatot, „Blickpunkt” címmel. A dunaharaszti online szerkesztősége, Tóth Gábor 3 fotójával nevezett a megmérettetésre. Az egyik kép kategóriájának győztese lett!

Összesen 308 fotót, képeslapot és archív képet neveztek arra a versenyre, amelyet a Magyarországi Német Kulturális és Információs központ rendezett. E 3 kategóriában lehetett bemutatni a hazánkban élő svábság életét, hagyományait, emlékeit.

Dunaharasztit 3 fotó képviselte a versenyen, amelyre először a közönség szavazhatott. Mindhárom képet Tóth Gábor, a dho szerkesztője készítette (ezeket ide kattintva tekintheti meg). A győztes kép 165 voksot kapott, sokat olvasóinktól. Köszönet érte!

A magyarországi német nemzetiség híreivel foglalkozó zentrum.hu közösségi oldalán látható eredményhirdetés szerint Tóth Gábor „Szent a vízen” című képe (amelyet címlapon láthat), a fotó kategória nyertese lett. Ezen Mannheim Martin és Gyöngyösi Balázs látható, amint Nepomuki Szent János szobrát egy csónakon úsztatják a Kisdunán. A fotó leírása:

„Nepomuki Szent János amellett, hogy a folyók, a hidak, hajósok, vízimolnárok, halászok védőszentje, Dunaharasztié is. Ünnepén kis lámpásokat úsztatnak a vízen, Harasztin pedig a Szent szobra csónakba száll. Dunaharaszti, 2022. május 22.”

Ez egyben azt is jelenti, hogy a kép, így Dunaharaszti egy pillanata ott lesz a zentrum.hu 2023-as naptárában, amelyben a május hónapot képviseli majd.

Blickpunkt 2022 – A díjazottak

(dho)