Már Dunaharasztiból szolgálja ki az eMAG a Black Friday megrendelőit

//Berényi Attila
eMAG_sajttaj_emag_20231115-3

Algoritmusvezérelt futószalag az eMAG dunaharaszti raktárbázisában. fotó: eMAG

A Black Fridayt, azaz fekete pénteket ismerő magyarok döntő többsége online áruházakban tervez akciós ajánlatokat keresni, derült ki abból a reprezentatív felmérésből, amelyet a Dunaharasztin óriásbázist üzemeltető eMAG megbízásából készítettek. A gigantikus akciót már teljes egészében városunkból szolgálja ki a cég.

A felmérés eredményei szerint az idei Black Friday ( a cégnél ez 2023.11.17-én hajnalban indul) kampányokon vásárolni szándékozók több mint fele 30 és 100 ezer forint közötti összeget tervez költeni, míg a felhasználók közel egyötöde ennél is többet, százezer és kétszázhúszezer forint közötti összeget szán erre. Az eMAG 700 ezer termékkel készül.

Taba Péter az eMAG logisztikai igazgatója a sajtótájékoztatón. fotó: eMAG

A 2023-as Black Friday kapcsán jelentős előrelépés az eMAG számára, hogy a vállalat több hónapos próbaüzemet követően felavatta új, korszerű, 117 ezer négyzetméteres logisztikai központját Dunaharasztin – áll a társaság szerkesztőségünknek küldött közleményében. A logisztikai központban algoritmusvezérelt futószalag, automata szortírozógép, és a csomagok elhelyezkedését vizsgáló szenzorok ezrei teszik a korábbinál jóval hatékonyabbá a rendelések kiszolgálását. Az élesben az idei Black Fridayen debütáló rendszert az eMAG exkluzív sajtóbejárásán mutatta be a nyilvánosságnak.

A 117 ezer négyzetméteres logisztikai központ egy pici részlete. fotó: eMAG

Érdekes tények az eMAG dunaharaszti raktárbázisáról:

  • Jelenleg 30 ezer nagyméretű terméket és 735 ezer darab normál méretű terméket tárolnak a belsejében, amelyek készen állnak arra, hogy kiszállítsák őket a Black Friday-es megrendelőknek
  • Az új logisztikai bázisban mintegy duplaannyi terméket tud raktározni az eMAG az előző raktáraihoz képest.
  • A bevételezés, kiadás kapacitása pedig ugyancsak 100 százalékkal nagyobb az eMAG korábbi magyarországi logisztikai kapacitásainál
  • Komoly feladat felügyelni a közel 800 ezer termék meglétét, csak a raktár fő cellájában 1200 biztonsági kamera működik, a jelenleg használatban lévő raktárrészekben pedig további 150 kamerát szereltek fel.
  • Az összesen 4,5 ezer négyzetméteres alapterületű futószalag behálózza be a raktárbázist. Ez előzetesen beprogramozott logika szerint működik, a rendszer már a bevételezés pillanatában tudja, hogy egy adott terméktípus későbbi leghatékonyabb kiszedéséhez melyik szint melyik sorában érdemes elhelyezni az adott terméket.

A Dunaharasztiban létesített új, high-tech logisztikai központ 40 milliárd forintos beruházással valósult meg.

(eMAG)