Adományátadó a Sonepar dunaharaszti központjában

//Berényi Attila
Az adományátadó. ballról: Szegszárdi Zoltán (LEDVANCE Kft, cégvezető) Brenner Sarolta (Bárka Alapítvány, intézményvezető-helyettes), Ágner János (Sonepar Magyarország Kft, ügyvezető), Lehel Endre (Dunaharaszti alpolgármestere). fotó: dho
Sikerrel zárult a LEDVANCE nemzetközi Sales Race 2022 kampány keretében meghirdetett és a Sonepar Magyarország Kft. együttműködésével szervezett és lebonyolított értékesítési verseny. Mint az elmúlt években, most is 1 000 000 Ft összegű adományt adtak át a dolgozók által javasolt egyik szervezetnek. Idén a Dunaharasztin immár 31 éve működő Bárka Alapítvány a kedvezményezett.

Tavaly is meghirdették a LEDVANCESonepar hagyományosnak mondható nemzetközi értékesítési versenyét. Ennek egyik eleme az volt, hogy amennyiben a Sonepar szeptember és november között eléri a célként kitűzött forgalmat, akkor a LEDVANCE idén is 1 millió forinttal támogat egy a Sonepar dolgozói által javasolt alapítványt. Ebben az évben a dunaharaszti Bárka Alapítvány kapta meg adományként ezt a pénzt.

Brenner Sarolta a Bárka intézményvezető-helyettese az ünnepélyes átadón megköszönte a támogatást. Elmondta, hogy az Alapítvány fő célkitűzését segíti ez az összeg, hiszen fő feladatuknak tekintik, hogy a Bárkában élő és dolgozó fogyatékkal élők mindennapjai is céllal, munkával teljenek. Egyikük fő termékük a különböző mintákkal ellátott vászontáska, így a támogatást az alapanyagbeszerzésre fordítják.

Lehel Endre Dunaharaszti alpolgármestere emlékeztetett, hogy a két cég minden évben olyan szervezeteket támogat, amelyeknek nagy szükségük van a segítségre. Hiszen korábban a Rákóczi suli alapítványa vagy a mentőmotorosok is kaptak már ilyen adományt.

Ágner János a Sonepar Magyarország Kft. ügyvezetője kiemelte, hogy cégük folyamatosan terjeszkedik, most is új iroda és raktárterülettel bővül a dunaharaszti központ. A cégvezető felhívta a figyelmet, hogy minden ilyen adomány esetén kikérik a dolgozók véleményét, hiszen száz fölött van a munkatársak száma és ők a környék településeiről, főként Dunaharasztiról járnak be dolgozni.

Szegszárdi Zoltán a LEDVANCE Kft. cégvezetője elmondta, hogy a társaság egyik alapelve, hogy környezettudatos termékekkel lássák el vásárlóikat. Az ilyen akciók, mint például az adományozás, plusz energiákat mozgósítanak mindkét cégen belül.

A tájékoztató végén Lehel Endre alpolgármester elmondta, hogy 2023. március 11-én, 16.00 órakor a Laffert Kúriában nyílik meg a Bárka Alapítványban élők és dolgozók alkotásaiból nyílt kiállítás.

(dho)