Indul a heti zöldhulladék-szállítás Dunaharasztin

//Berényi Attila
Képünk illusztráció. forrás: freepik / sergeychuyko
Ahogy minden évben, idén is hamarosan indul a Multiszint heti, zöldhulladék-szállítása Dunaharasztin. Ez nem keverendő össze az ingyenes, tavaszi zöldhulladék-gyűjtéssel, amelyet az önkormányzat finanszíroz.

Az idényjellegű zöldhulladék-gyűjtési szolgáltatás, amely fizetős, 2022. április 18. és 2022. október 12. között vehető igénybe. A lényege az, hogy aki előfizet, a szolgáltató által árusított, erős zsákban, minden héten ki tudja készíteni a vágott füvet az ingatlanja elé, és ezt meghatározott napokon elviszik, áll a Multiszint kft. szerkesztőségünknek küldött közleményében.

A gyűjtőzsákok, az előző években rendszeresített erősebb anyagból készültek és 160 liter űrtartalmúak, melynek ára bruttó 999,-Ft./db.

Itt a tavaszi zöldhulladék gyűjtés időpontja Dunaharasztin

A szállítás minden hétfőn, kedden, valamint szerdán reggel 5:00 órakor kezdődik, függetlenül attól, hogy az esetleges ünnep- vagy munkaszüneti napra esik-e. Érdemes tehát előző este kitenni a teli zsákot, amelyet kiürítés után a szállítók a kerítésre, udvarra teszik vissza.

A zsákokba vágott fő, darabolt gaz, apróra vágott nyesedék rakható. Gyümölcshulladék és egyéb konyhai zöldhulladék, ágak nem tehetőek a zsákba.

A szolgáltatás a teljes szezonra (2022.04.18. – 2022.10.12.) bruttó 19.317 Ft-ba kerül. Ez egy zsák rendszeres ürítését jelenti.

A szolgáltatásra a cég kihelyezett ügyfélszolgálatán tud előfizetni, vagy egyeztetés után utalással is rendezheti a számlát.

e-mail: ugyfelszolgalat@multiszint.hu
ügyfélszolgálat:
Dunaharaszti, Fő út 46., hétfőn 08.00 – 15.00

Akinek ez a megoldás nem felel meg, az elviheti a Dunaharaszti Komposztáló és Zöldhulladék telepre is a kerti hulladékát. Ide hétfői napokon, a Dunaharaszti lakcímkártyával rendelkezők, havonta összesen 100 kg tiszta (szeméttől, csomagoló és kötözőanyagtól mentes) zöldhulladékot ingyen leadhatnak. A kötegelt zöldhulladék esetében fontos, hogy azt csak természetes anyagú spárgával (tehát nem műanyag kötél, vagy drót), lehet összefogni.

Fontos! Dunaharasztin a kerti égetés tilos!

(Multiszint kft., dho)