Nem hagynak egy fenyőt sem az utcán a haraszti szemetesek!

//Tóth Gábor
fenyoszallitas_kettevagott_bezeredi_dho_20210118

Elszállításra vár a félbevágott fenyő Dunaharasztin, fotó: dho

Többen szeretik picit tovább megtartani a karácsonyfát és csak későn lebontani azt. Szerdán (2022.01.19.) gördült ki hivatalosan az utolsó fenyőgyűjtő járat Dunaharasztin. Viszont a szolgáltató rugalmas és a további napokban is gyűjtik a karácsonyfákat!

A közszolgáltatást végző DTkH Nonprofit Kft. (Multiszint) szerkesztőségünknek adott tájékoztatása szerint jövő hétfőig (2022.jan.24.) meghosszabbítják a fenyőgyűjtő járatok mandátumát. Ezek a teherautók a szemétszállítási napokon viszik el a kukák mellé kikészített fenyőket.

Ha valaki erről is lecsúszik, akkor sincs gond, mert a cég ígérete szerint a kommunális hulladékot szállítók később is elviszik a fákat. Viszont nagy segítség, ha a 2 méternél nagyobb fenyőt a tulajdonosa félbe vágja. Ez azért fontos, mert a nagy fák a teherautón dolgozókra veszélyt jelenthetnek pakoláskor, és a kisebb darabokat egyszerűbb és gyorsabb is feltenni a platóra.

Van még egy megoldás a fenyők eltüntetésére: a Dunaharaszti Komposztáló és Zöldhulladéklerakó telepen (Dunaharaszti, Nikolov u. 0168/33 hrsz.) a dunaharaszti lakcímkártyával rendelkezők térítés mentesen leadhatják azokat! Ez egyébként az egyéb zöldhulladékra is igaz, havonta egy alkalommal!

(dho)