Dunaharaszti ihletésű az év szaloncukra

//Tóth Gábor
Sulyan-cukraszda-Egy-falat-mennyorszag-szaloncukor_20211130

"Az Év Szaloncukra 2021" verseny győztese, a gödöllői Sulyán Pál alkotta "Egy falat Mennyország". fotó: "Az Év Szaloncukra 2021" engedélyével

A napokban hirdették ki „Az Év Szaloncukra 2021” díj nyerteseit. A fő kategória nyertes termékének ízvilága bizony Harasztin született. A versenyt Kovács Ádám és Gergely, a „Szeretem a csokit!” bloggerei álmodták meg.

Idén újra megrendezték civil kezdeményezésként „Az Év Szaloncukra” versenyt. A megmérettetésre igyekeztek az összes hazai gyártót meghívni, áll a szerkesztőségünkhöz eljutatott közleményben.

Az Év Szaloncukra verseny győzteseit 152 szaloncukor közül választották ki. A döntést egyébként 150 kóstoló segítette.

Az Év Szaloncukra kategória első helyén a gödöllői Sulyán Cukrászda „Egy falat Mennyország” sütemény szaloncukor verziója végzett. Nem véletlen, hogy a szaloncukor elnevezése ismerős lehet Önnek. Hiszen a csemege ihletője az azonos nevű sütemény volt, amelyet a dunaharaszti cukrász, Karl Zsolt alkotott az Eucharisztikus Kongresszus és a pápalátogatás alkalmára.

Dunaharaszti mestercukrász alkotása lett a pápalátogatás süteménye!

A győztes szaloncukor megalkotója Sulyán Pál gödöllői cukrász a borsonline.hu-nak azt mondta, hogy ő kereste meg Karl Zsoltot és vetette fel neki, hogy szaloncukorba öntené a sütemény kreációját. A végleges desszert elkészültéig többször egyeztettek. A recept és az alapanyagok ugyanazok, lényegében a kész bejglit borítják be csokoládé-bevonattal.