Egy nap, négy évszak! Ennél bolondabb már nem lehet az áprilisi idő

//Tóth Gábor
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Egy nap, négy évszak! Ennél bolondabb már nem lehet az áprilisi idő
Ma volt havazás, napsütés, borult ég, hullott fagyott eső… Mindez itt Dunaharasztin. Persze Pest megye egészén ez volt a helyzet.

Eső, hó, fagyott eső is volt ma. A szél néha megélénkült, máskor meg elcsendesedett. Volt borongós időszak, de a nap is kisütött. Ráadásul elég hideg volt egész nap.

Ez, a rendkívül változékony időjárás nagyon megterheli az szervezetet, a meteoklinika figyelmeztetése szerint az egészséges emberek is megszenvedik. Fáradékony, ingerlékeny lehet tőle bárki, a frontérzékenyek pedig még durvább reakciókra számíthatnak. A fejfájás teljesen normálisnak számít az ilyen időben.

Ráadásul az éjszakai fagyok, a jeges csapadék a virágzó növényeket is tönkre teszik. Sok gyümölcsfa ez évi termése kerülhet veszélybe, a kiültetett tavaszi virágok is elfagynak, a szamóca például sok kertben nem hoz majd most emiatt termést.

Pénteken az előrejelzések szerint sokkal enyhébb lesz: többet süt majd a nap, de az erős szél sokat ronthat a hőérzeten. Talán esni sem fog a hét utolsó munkanapján és 15 fok körül alakulhat a maximum.

Ezzel elindul egy pár napos felmelegedés. Ha minden az előrejelzések szerint alakul, akkor az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint jövő hét hétfőn, kedden akár 22-23 fok is lehet a maximum. Azután megint jön egy lehűlés.

(meteoklinika, met.hu, dho)