Kupakgyűjtő Dunaharasztin!

//Berényi Attila
kupak-sziv-piramis1_dho_20210408

Kupakgyűjtő Dunaharasztin. fotó: dho

Az egyszerű, műanyag kupak életet is menthet. Facebookcsoport tagjainak ötlete és felajánlások segítségével készítettek el és helyeztek ki Dunaharasztin egy kupakgyűjtőt.

A minden háztartásban megforduló műanyag palackok kupakjai igazi adományt jelenthetnek. Főleg beteg gyerekeken segítenek azok akik ezeket az apró, de újrahasznosítható tárgyakat összegyűjtik. Sokan otthon próbálkoznak vele, de van ennél egyszerűbb és eredményesebb módszer is.

A „2330 Dunaharaszti – A mi városunk” elnevezésű facebook csoport tagjai között fogalmazódott meg az ötlet, más városokból vett tapasztalat alapján, hogy egy kupakgyűjtő hasznos lenne nálunk is. Egy dunaharaszti vállalkozást üzemeltető család vállalta a szerkezet elkészítését, ingyen. A rajta lévő tábla elkészítése is adomány volt. A szív formájú gyűjtőt – szintén térítés mentesen – a Piramis üzletház fogadta be szabad területére.

Már várja a kupak „adományokat” a szív alakú gyűjtő. fotó: dho

Aki segítene a gyűjtésben annak nincs más dolga, mint a műanyag kupakokat (bármilyen megfelel) nem a szemétbe hajítani, hanem összegyűjteni kisebb-nagyobb adagokban, majd a gyűjtőbe dobni. A csoport önkéntesei rendszeresen ellenőrzik a szerkezetet, ha megtelt leürítik és minden alkalommal egy-egy kupakgyűjtési akciót támogatnak ezzel. Ez a műanyag elég értékes, így a segítségre szoruló családok, beteg gyerekek közvetetten juthatnak anyagi támogatáshoz.

Ez a fajta összefogás jól mutatja, hogy a nagy szavak helyett az igazi segítség a cselekvésben rejlik. Tehát, mielőtt a szelektívbe dobja a műanyag palackot, a kupakot szedje le és irány a Piramis üzletház előtti gyűjtő!

Már várja a kupak „adományokat” a szív alakú gyűjtő. fotó: dho
(dho)