Most nem viszik el a szelektív hulladékot Dunaharasztiról

//Tóth Gábor
Teli tömött szelektív hulladékgyűjtő Dunaharaszti egyik utcájában. fotó: dho
Teli tömve árválkodnak Dunaharaszti utcáin a szelektív hulladékgyűjtő edények. Nagyon sokan jártak pórul ezen a héten (2021.01.11. – 17.), ugyanis várakozásukkal ellentétben nem vitték el a kukások az ezekben felhalmozott szemetet. A szolgáltató ezt már hetekkel előre jelezte!

Minden páratlan héten szállítják el a Multiszint emberei a szelektív hulladékot. A zavart a következő okozta: a 2020-as naptár furcsasága miatt az év utolsó hete az 53. volt, azaz ekkor is volt szelektív hulladék szállítás. 2021 első hete természetesen szintén páratlan hét, így egymást követő két héten vitték el az újrahasznosítható hulladékot. Erről itt írtunk még az ünnepek előtt.

A többség azonban a minden „második hét” ciklusát vette figyelembe – így bár kitették a kukákat az utcákra azok ott maradtak a helyszínen.

Szerkesztőségünket a Multiszint ügyfélszolgálata (MULTI-DH Nonprofit Kft.) úgy tájékoztatta, hogy ezen a héten nincs lehetőség plusz szállításra. Ám azok, akik túltermeltek ilyen hulladékból, a jövő héten esedékes szemétszállítási napon, a teli kukák mellé a PET palackokat kitehetik egy áttetsző műanyag zsákban, a papírokat pedig összekötözött formában. Így mindenkitől elviszik a nagyobb mennyiséget is.

(dho)