Változik a BKK éjszakai menetrendje, a Ventona nem módosít

//Tóth Gábor
Változik a BKK éjszakai menetrendje, a Ventona nem módosít
Az éjszakai járatok vonalán péntektől új menetrendet vezet be a Budapesti Közlekedési Központ. A dunaharaszti Ventona Trans buszai az eddigi menetrend szerint közlekednek.

A BKK közleményében azt írta: a nappali közösségi közlekedési járatokat a kijárási korlátozásoktól függetlenül változatlan menetrenddel indítják, hogy azok is biztonsággal eljuthassanak a munkahelyükre és haza, akik nem 8 és 16, vagy 9 és 17 óra között dolgoznak. A BKK a következő időszakban kiemelten vizsgálja majd a járatok kihasználtságát és azt, hogy az alapján milyen intézkedéseket szükséges még megtennie, idézi a közleményt az MTI.

Az éjszakai járatok közlekedése péntektől módosul. E szerint minden járat továbbra is közlekedik, új menetrendjük szerint azonban Budapest belső területén 15 percenként indulnak a buszok, a külsőbb kerületek központja, illetve a nagyobb lakótelepek felé tartó járatok 30 percenként, az ezeken túli külső területek felé közlekedők pedig 60 percenként követik majd egymást. Az éjszakai járatok új menetrendje elérhető lesz a BKK weboldalán.

A BKK azt is közölte, hogy változik a BKK jegy- és bérletpénztárainak nyitvatartása is: a pénztárak mindennap egységesen 5.30 és 19 óra között tartanak nyitva, kivéve a Corvin-negyednél található konténerépületben elhelyezett pénztárat, amely hétfőtől péntekig 6 és 18 óra között várja a vásárlókat. A BKK összes ügyfélközpontja 7 és 19 óra között tart nyitva. A Liszt Ferenc-repülőtéren található ügyfélközpontok viszont átmenetileg bezártak.

A Dunaharaszti buszközlekedését ellátó Ventona Trans Kft. az eddig is érvényben lévő mentrend szerint közlekedteti járatait. Ez érvényes a kijárási tilalom alatt induló buszokra is. Illés Zsolt a cég ügyvezetője azt mondta szerkesztőségünknek, hogy ezzel az este 8 és hajnali 5 között munkába induló, vagy onnan hazatérő embereket szolgálják ki, hiszen csak ők lehetnek ebben az időszakban az utcákon. A Ventona Trans. Kft. által üzemeltetett buszok menetrendjét ide kattintva éri el.

A MÁV Start, a MÁV-HÉV és a Volánbusz egyelőre tartja az eddigi éjszakai menetrendjét.

(BKK, MTI, VENTONA Trans)