Dunaharaszti termelő sajtja is ott van a legjobbak között

//Berényi Attila
sajt_freepik_boggy_20200911

Képünk illusztráció, forrás: freepik / boggy

Szeptember 5-én rendezték meg Etyeken a VIII. Magyar Sajtmustrát. Itt kapott a legjobbaknak járó minősítést a dunaharaszti Ficsor Árpád Zsolt terméke.

Közel 100 minta közül választották ki szakképzett sajtbírák a legjobb magyar sajtokat, derül ki a Magyar Konyha tudósításából.

Idén 6 arany, 9 ezüst és 10 bronz minősítés született.

Arany elismerést kapott:

  • Paraszt Sajt Raklett – Ficsor Árpád Zsolt
  • Kékpenésszel érő félkemény sajt – Magyardombegyházi Sajtműhely
  • Baráthegyi zsíros tehénsajtkrém – Szimbiózis Alapítvány
  • Parenyica – Csontos Jánosné
  • Krém fehér sajt – Tóth Gábor
  • Házi vaj – Tolbán Sajt

Ficsor Árpád Zsolt Dunaharasztin dolgozik. A sajtkészítés mesterségét Svájcban sajátította el, és itthon fejlesztette további tudását, áll bemutatkozójában.

A most magas elismerést elért Raklett Sajt, egy könnyen olvadó termék, amely elsősorban fondü készítéséhez jó, de „nyersen” is nagyon ízletes.

(magyarkonyhaonlione.hu)