Közel 100 minta közül választották ki szakképzett sajtbírák a legjobb magyar sajtokat, derül ki a Magyar Konyha tudósításából.
Idén 6 arany, 9 ezüst és 10 bronz minősítés született.
Arany elismerést kapott:
- Paraszt Sajt Raklett – Ficsor Árpád Zsolt
- Kékpenésszel érő félkemény sajt – Magyardombegyházi Sajtműhely
- Baráthegyi zsíros tehénsajtkrém – Szimbiózis Alapítvány
- Parenyica – Csontos Jánosné
- Krém fehér sajt – Tóth Gábor
- Házi vaj – Tolbán Sajt
Ficsor Árpád Zsolt Dunaharasztin dolgozik. A sajtkészítés mesterségét Svájcban sajátította el, és itthon fejlesztette további tudását, áll bemutatkozójában.
A most magas elismerést elért Raklett Sajt, egy könnyen olvadó termék, amely elsősorban fondü készítéséhez jó, de „nyersen” is nagyon ízletes.