Újabb, villanyautó-töltőt adtak át Dunaharasztin

//Berényi Attila
Új, négy állásos e-töltőpont Dunaharasztin, fotó: dho
2018 őszén az Aldi és az E.On megállapodást kötött arról, hogy 123 magyarországi Aldi-üzlet parkolójában teszik elérhetővé az energiavállalat által telepített és üzemeltetett 360 töltőpontot. Ezek ingyenesen használhatóak. Most újabbakat vehettek birtokba az autósok.

Az érintett üzletek több mint egyharmadánál már át is adták a töltőket, így az országosan majd 82 települést érintő hálózat jelenleg 12 megyében 75 töltővel és 150 töltőponttal áll az autósok rendelkezésére, emlékeztet a vezess.hu. A szolgáltatás a hálózat kiépítésének kezdete óta ingyenes, jelenleg is díjfizetés nélkül lehet igénybe venni.

A beruházás új lépéseként adták át a 2330. Dunaharaszti, Jedlik Ányos utca 1. szám alatt az új töltőt, amely 2 AC töltőt jelent (azaz 4 állásos).

Az e-töltőpontok használatát idén áprilistól az ingyenesen letölthető drivE.ON mobil applikáció segíti. Az alkalmazás segítségével a kiválasztott töltő már fél órával a tervezett használat előtt lefoglalható, illetve, ha éppen használatban van, akkor a rendszer automatikus értesítést küld a foglaltság megszűnéséről, így elkerülhető a felesleges várakozási idő.

(vezess.hu)