Református adventi készülődés Dunaharasztin

//Tóth Gábor
Dunaharaszti, Református templom. fotó: dho
Bekapcsolódott a felekezet országos adománygyűjtésébe a Dunaharaszti Református Egyházközség, valamint Adventi Esték címmel rendezvénysorozat kezdődik.

Az advent a ráhangolódás, a készülődés időszaka a keresztény világban. Erről szól a Dunaharaszti Református Egyházközség Adventi Esték rendezvénysorozata.

2022. november 24. (csütörtök) és 26. (szombat) 18.30 órakor Korsós Tamás, Nemes Vitold és Oláh Pál Olivér várja az érdeklődőket a Dunaharaszti Református templomban (Rákóczi Ferenc utca 21.)

A Magyar Református Szeretetszolgálat közben már megkezdte adománygyűjtését, amely december 5-ig tart. A cél, hogy minél több rászoruló család, gyermek és idős ember számára legyen önfeledtebb az ünnep. A Szeretetdobozokban tartós élelmiszereket, tisztító – és tisztálkodási szereket gyűjt a szervezet. Olyan tartós élelmiszereket és higiénés cikkeket várnak, melyek a mindennapokban tudnak segítséget nyújtani a rászorulóknak. Az összegyűlt adományokból segélycsomagok készülnek, amelyek még az ünnepek előtt juttatnak el a legszorultabbaknak. A csomagokat a Lelkészi Hivatalban (Dunaharaszti, Rákóczi Ferenc u. 21, 2330) várják.

(dho)