Nyári tábor és gyermekzsivaj a haraszti plébánián

//Berényi Attila
karitasz-tabor_10_dho_20220811

fotó: dho

Immár 18. alkalommal szervezett nyári tábort a Dunaharaszti Szent Erzsébet Karitász. Meghívást kaptunk, hogy láthassuk a gyerekek örömét.

A plébánia hatalmas kertjében nagyméretű rendezvénysátrak állnak. Az egyikben az ugrálóvárat és a csocsót és a pingpong asztalt nyúzzák a gyerekek, a másikban éppen kézműves foglalkozás zajlik, de aki a nagy melegben inkább pancsolna, azt a nagy, műanyag medence várja. Gitárzene szól és egy csapat gyerek a KACS (Katolikus Anyák és Családot) anyukáival dalokat tanul és táncol.

közel 89 gyermek nyaral egy hétig, teljesen ingyenesen a dunaharaszti karitász táborban – mondta el Tóth Marianna, táborvezető. 5-től 12 éves korig töltik itt idejüket. A nagyobbak (sokan maguk is táborozók voltak egykoron) segítőként vannak jelen, hogy támogassák a karitászosok munkáját. Háromszor kapnak enni a résztvevők, azon napon amikor a mesterszakácsok a vendégek, különlegességek kerülnek az asztalra. De megmutatják tudásukat a Foltvarázslók is, akik a patchwork technikáját mutatják be a kicsiknek, és különböző érdekes szakmák képviselői vendégesnek itt egy-egy napig. Jól megférnek itt egymás mellett a tehetősebb és a szűkebb körülmények között élők gyermekei is.

„Fürdőruhában nem látszik a különbség ember és ember között!” – mondja a táborvezető.

Az immár 18. alkalommal megszervezett napközis tábor egyre népszerűbb, és nyitott minden Dunaharasztin élő család előtt. A megvalósításban Dunaharaszti Önkormányzata, a Váci Egyházmegye és több támogató segítségével valósult meg.

(dho)