Dunaharasztin a Szent István templomban zárul az ökumenikus imahét

//Tóth Gábor
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Dunaharasztin a Szent István templomban zárul az ökumenikus imahét
Évről évre január 18. és 25. között tartanak úgynevezett ökumenikus nemzetközi imahetet a keresztény egyházak.

A rendezvényt először 1908-ban rendezték meg, amikor Paul Wattson anglikán pap ebben az időszakban úgynevezett imanyolcadra invitálta a hithű, keresztény embereket, felekezeti hovatartozás nélkül. Hatvan évvel később az Egyházak Ökumenikus Tanácsa és a Keresztény Egységtörekvés Pápai Tanácsa közösen adott ki imaszövegeket, emlékeztet a wikipédia.

A 2021-es önkomenikus imahét alapvetése az alábbiakkal indul:

Én vagyok az igazi szőlőtő, és az én Atyám a szőlősgazda. Azt a szőlővesszőt, amely nem terem gyümölcsöt énbennem, lemetszi, és amely gyümölcsöt terem, azt megtisztítja, hogy még több gyümölcsöt teremjen. (János 15, 1-3)

Az imahét részletes leírását a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa tette közzé.

Az imahét záró eseménye Dunaharasztin a Szent István templomban lesz, 2021.január 24-én, vasárnap. 17 órakor. A rendezvényen részt vesznek a Dunaharaszti Római Katolikus Egyházközségek, a Dunaharaszti Református Gyülekezet, a Dunaharaszti Evangélikus Egyházközség valamint a Dunaharaszti Baptista Gyülekezet papjai, lelkészei.

A rendezvényen nem csak személyesen lehet részt venni. Aki úgy érzi, hogy otthona biztonságában kapcsolódna be a közös imába, az nyomon követheti az eseményeket élőben a Dunaharaszti Római Katolikus Egyházközségek youtube csatornáján ide kattintva. Az egyes felekezetek is meg tudják osztani közösségi felületükön a közvetítést.

(dho, wikipédia, plebi.hu, meot.hu)