Mammográfiás vizsgálatra hívják a dunaharaszti nőket

//Berényi Attila
forrás: freepik / sewcream
A rák alattomos betegség, a legjobb fegyver az ellene való küzdelemben az, ha időben felismerik a kórt. Ingyenes mellrák szűrés áll a Dunaharasztin élő hölgyek rendelkezésére az év végéig.

Bármennyire is sokkoló, az emlőrák vezető daganatos megbetegedés a 45 és 56 év közötti nők körében. Rendkívül fontos az önvizsgálat. Ennek pontos leírását itt találja meg.

Ezen fölül, ha rendszeresen járnak az érintettek szűrővizsgálatra, akkor az időben diagnosztizált megbetegedés jó eséllyel gyógyítható. Ilyen eljárás a mammográfiás szűrés is. A vizsgálat során mindkét emlőről, belső képalkotó rendszerű felvételt készítenek. A képalkotó eljárás alacsony energiájú ionizáló sugárzással történik, így kismértékű a sugárterhelés. Az elkészített felvételeket szakorvosok értékelik ki.

A dunaharasztin élő 45 és 65 év közötti hölgyek közül, akik legutóbb 2 éve voltak utoljára ilyen vizsgálaton, most meghívót kapnak. A díjmentes eljárást Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Főosztálya koordinálja, és a Szigetszentmiklósi rendelőintézetben (2310 Szigetszentmiklós, Viola utca 1) végzik el ez év novemberében és decemberében.

Éljen a lehetőséggel, mert akár az életét is megmentheti egy a vizsgálat!

A kiadott tájékoztató itt érhető el.

 

(via: dunaharaszti.hu)