Hazanézőben: Tóth Gábor, a dho munkatársát szülővárosában kérdezték pályájáról

//Berényi Attila
attila-gabor-KTPVK_20240209

Tóth Gábor (j) szülővárosában beszélt életéről, karrierjéről. Az egyik beszélgetőtárs Berényi Attila (b). fotó: kalocsai Tomori Pál Városi Könyvtár

Olvasóink közül talán kevesen tudják, hogy Tóth Gábor a dho szerkesztője, társtulajdonosa kalocsai születésű. Gábort nemrégiben megjelent könyve kapcsán kérték fel egy pályáját bemutató beszélgetésre a helyi könyvtárban. Ez egy rendezvénysorozat része volt. A „Hazanézőben” címet viselő beszélgetésekre olyan elszármazott kalocsaiakat hívnak meg, akik szakmájukban, hivatásukban értek el kimagasló eredményeket.

A kalocsai Tomori Pál Városi Könyvtár kisterme dugig megtelt az érdeklődőkkel. Egykori tanárok, barátok, volt kollégák, ismerősök, érdeklődők jöttek el, hogy meghallgassák, mi történt Gáborral, aki vizuális szakemberként, fotósként, szerkesztőként éli manapság mindennapjait.

A fotókkal, emlékekkel gazdagon illusztrált este első felében Gábort saját húga, Tóth Anikó kérdezte. Így az igazi „tesós” beszélgetésből felcsillantak a közös, kalocsai gyermekkor emlékei, a szelidi nyarak hangulata.

A beszélgetés elején Gábort saját húga, Tóth Anikó kérdezgette. fotó: Tomori Pál Városi Könyvtár

Gábor pályafutásának elejét is együtt beszélték meg, majd a kérdező szerepét Berényi Attila, a dho másik szerkesztője, társtulajdonosa vette át.

Konyharegék – megjelent Tóth Gábor, a dho szerkesztőjének könyve

Köszönjük a Tomori Pál Városi Könyvtár meghívását és azt is, hogy ilyen sokan voltak kíváncsiak Tóth Gáborra. A beszélgetés végén bárki vásárolhatott a „Konyharegék” című könyvből, amelynek Gábor fotósként társszerzője, vizuális megálmodója volt.

(dho)