Konyharegék – megjelent Tóth Gábor, a dho szerkesztőjének könyve

//Berényi Attila
A „Konyharegék – multikulturális ételképek Terézvárosból” című kötet. fotó: dho
Tóth Gábor a dunaharasztionline.hu szerkesztője a társszerzője annak az ételekről szóló multikulti könyvnek, amelynek nemzetközi bemutatóját 2023.11.29-én, szerdán tartották Budapest belvárosában.

Zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel a fővárosi Liszt Ferenc téren található étterem szerdán. Itt mutatták be a „Konyharegék – multikulturális ételképek Terézvárosból” című kötetet. A kiadvány 11 olyan külföldi élményein és ételein keresztül mutatja be Terézvárost, akik a VI. kerületben élnek. Tóth Gábor fotóin keresztül nyerhet az olvasó bepillantást a riportalanyok étkezési szokásaiba, megismerheti az otthonról hozott receptek alapján készült ételeiket. Sőt meg is főzheti őket, mivel az elkészítés, azaz a receptek is ott vannak a gyönyörű fotókkal illusztrált kiadványban. A főszereplőkkel Artner Szilvia (Sisso) beszélgetett, a lektorálást Saly Noémi végezte el, az ajánlót pedig Mautner Zsófia írta, aki szaktanácsokkal is segítette a kötet megszületését.

A bemutató beszélgetés két nyelven – angolul és magyarul zajlott, hiszen a könyv riportalanyai is részt vettek az eseményen, de még dunaharaszti vendégek is voltak. A szerzőket Rákóczi Ferenc, rádiós műsorvezető kérdezgette, akinek étterme adott otthont az eseménynek.

A könyvben megszólal nagykövet, építész, diplomata, édesanya vagy éppen punkzenész. India, Spanyolország, USA, Ukrajna, Vietnám, Törökország, Görögország, Bulgária, Nigéria, Kanada eredeti receptjei jelennek meg a lapokon.

A kiadvány a Budapest 150. születésnapját ünneplő eseménysorozat része. A kiadvány az Eötvös10 Művelődési Ház gondozásában jelent meg, Gálvölgyi Dorka ötlete alapján.

(dho)