Állami elismerést kapott a Tüskevár Állatvédő Alapítvány elnöke

//Berényi Attila
balról: Ovádi Péter, állatvédelemért felelős kormánybiztos, dr. Tóth Szabina a Tüskevár Állatvédő Alapítvány elnöke, Tuzson Bence igazságügyi miniszter,Vetter Szilvia, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány elnöke a díjátadón. fotó: Igazságügyi Minisztérium / Kovács Bálint
Dr. Tóth Szabina a napokban vehette át az év állatvédő állatorvosa díjat, amit első alkalommal ítélt oda az Igazságügy Minisztérium.

Első alkalommal adták át az állatvédelmi szakmai díjakat az Állatok világnapja alkalmából: az év állatvédő állatorvosa, jogásza, állatkerti szakembere, civilje és közéleti személyisége kategóriában tíz díjazott vehetett át elismerést szerdán Budapesten, az Igazságügyi Minisztériumban, áll az MTI hírében.

Tuzson Bence igazságügyi miniszter a díjátadó előtt tartott beszédében elmondta, hogy a kormány komolyan veszi az állatvédelmet, amit mi sem bizonyít jobban, hogy az állatvédelemnek külön kormánybiztosa lett, Ovádi Péter személyében, aki elkötelezett ezen a területen.

Az év állatvédő állatorvosa díjat Fodor Kinga, az Állatorvostudományi Egyetem Laborállat-tudományi és Állatvédelmi Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense, valamint Tóth Szabina egzotikus szakállatorvos, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központ tanszéki állatorvosa, a Tüskevár Állatvédő Alapítvány elnöke vehette át.

A díjazottak az oklevél mellett egy Herendi porcelánvázát kapnak, illetve minden díjazott felajánlhat 100 kilogramm tápadományt egy civil állatvédő szervezetnek a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány jóvoltából.

Az év állatvédő állatorvosa elismerés, fotó: dr. Tóth Szabina
(MTI)