Haraszti versenyzők a Pickleball országos bajnokság élmezőnyében

//Tóth Gábor
A magyar bajnokság trófeái. fotó: Pickleball Hungary engedélyével
A pickleball az egyik leggyorsabban fejlődő ütős sportág jelenleg a világon, amely a tenisz, a tollaslabda és a ping-pong (asztalitenisz) legjobb elemeinek keresztezéséből jött létre. Egy könnyed, gyorsan megtanulható, egyszerű játék, melyet kortól, nemtől, tudásszinttől, egészségi és edzettségi állapottól függetlenül bárkinek megfelelő lehet.

A sportág több dunaharaszti versenyzőt is magáénak tudhat. A sportolók a tavalyi remek eredményeket is felülmúlva, hatalmas sikereket értek el az az idei pickleball országos bajnokságon, áll a csapat szerkesztőségünknek küldött közleményében. A négy forduló összesített eredményei alapján a kategóriák többségében dobogón végeztek a harasztiak, köztük öt aranyérmet is nyertek. Különösen Takács Flóra volt sikeres, aki mind a négy lehetséges kategóriában (női egyéni, női páros, vegyes páros és junior) az élen végezve a mezőny legeredményesebb versenyzője lett. A csapat lényegében a Takács család, akik egyszerűen beleszeretek a sportágba:

„A FAIR-WAY SE színeiben versenyzünk, egyelőre fővárosi pályákon készülünk a versenyekre, de reméljük, hogy a közeljövőben itt helyben is lesz lehetőség pickleballt játszani, minél több emberrel megismertetni a játékot és ebből szeretnénk egy helyi pickleball közösséget szervezni. Célunk a hazai erőpróbákon túl külföldön is minél több versenyen részt venni és minél eredményesebben szerepelni.”  –  foglalták össze a játék hátterét és a jövendőbeli terveiket a Takács család tagjai.

A dunaharaszti versenyzők eredményei a 2023. évi Magyar bajnokságon:

  • női egyéni (20 versenyző): 1. Takács Flóra
  • férfi egyéni (44 versenyző): 2. Takács Attila
  • női páros (34 versenyző): 1. Takács Flóra (párja: Felsőbüky Klára – FAIR-WAY SE)
  • vegyes páros (69 versenyző): 1. Takács Flóra (párja: Bőhm Zoltán – FAIR-WAY SE), 4. Takács Attila
  • férfi páros (49 versenyző): 1. Takács Attila (párja: Bőhm Zoltán – FAIR-WAY SE)
  • junior (13 versenyző): 1. Takács Flóra, 5. Takács Vince Ata

Pickleball 3.0 Kupa:

  • vegyes párosban (39 versenyző közül) 1. Takács Vince Ata (párja: Fekete Dóra – FAIR-WAY SE)
( Dr. Takács Attila)