Két pingpongasztallal gazdagodott a Paradicsomsziget

//Berényi Attila
pingpong-paradicsomsziget01_dho_20230331

Az új pingpongasztalok a Paradicsomszigeten. fotó: dho

A civil kurázsi csodákra képes! Ezt most is bizonyította a dunaharaszti Paradicsomsziget Egyesület. Új közösségi térrel gazdagították a városrészt.

Jó látni, amikor lelkes civilek nem állnak meg az ötletelésnél, hanem végig viszik tervüket. Így volt ez a Paradicsomsziget Egyesület esetében is. A lelkes csapat már több olyan program-sorozatot tudhat magáénak, amelynek köszönhetően kisebb nagyobb közösségek szerveződtek. Nevükhöz kötődik a Táncház sorozat a Művelődési Házban, az évente megrendezett Magyar Gála, vagy a Paradicsomsziget egybe kovácsolásának folyamata.

Most azt találták ki, hogy a városrésznek szüksége lenne egy kisebb közösségi térre, ahol némi mozgással, találkozóhellyé nemesedhet a terület egyik szeglete. Az ötletet egy pályázat megírása követte, majd most a megvalósítás. Így két darab új, rongálásbiztos és időjárásálló pingpongasztallal gazdagodott a közösség a buszforduló szélén. Az önkormányzat a saját tulajdonú területét adta, a szükséges beton alapot biztosította, valamint két paddal is megajándékozta az itt élőket. A játékhoz ütőket is vásárolt az egyesület.

A pingpongasztalok első, szervezett birtokbavétele a május 20-i Paradicsomi Sokadalom keretében lesz.

A Paradicsomsziget Egyesület a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Közösségi környezet kollégiumának pályázatán „Közösségformálás szabadtéri sporttér kialakításával, Dunaharasztiban” (pályázati azonosító: NEAO-KP-1-2022/2-001381) címmel nyert (2.223.000 Ft vissza nem térítendő) pályázati támogatást.

(fizetett tartalom)