Új közösségi tér jön létre a Paradicsomszigeten

//Berényi Attila
CONCRAZY kültéri, beton pingpongasztal. Kép forrása: Concrazy.com / a Paradicsomsziget Egyesület engedélyével
A közösségformálás egyik legjobb módja a rendezvények szervezése mellett, ha sportolási lehetőség érhető el. Hamarosan két, időjárásálló, kültéri pingpongasztallal gazdagodik a Paradicsomsziget.

Egyre többen döntenek úgy, hogy Dunaharaszti romantikus és néhol vadregényes részére, a Paradicsomszigetre költöznek. A terület nevét viselő egyesület már az elmúlt években is sokat tett az ottani közösség formálásáért. Utcabált szerveztek – ez a Paradicsom Sokadalom –, az önkormányzat partnerei voltak a Paradicsomszigetet elérő buszjárat létrehozásában, és több más akciót is tető alá hoztak. Közben a város minden lakója előtt nyitva áll a havonta megrendezett Magyar Táncház, amely szintén a Paradicsomsziget Egyesület rendezvénye, és ne feledkezzünk el az évenként megrendezett Magyar Gáláról sem.

A szervezet sikeresen pályázott a közelmúltban, így hamarosan két darab, kültéri, beton pingpongasztalt állítanak fel a Paradicsomsziget bejáratához közel. A szürke színű asztallapok ultramagas szilárdságúak, üvegszál és üvegháló erősítésű betonból vannak. A tartószerkezetük rozsdamentes fémből lesz, és szintén rozsdamentes háló segíti a játékot. Az egész szerkezet rongálásbiztos és fagyálló, valamint 5 év garanciával szállítja le a magyar gyártó.

CONCRAZY kültéri, beton pingpongasztal. Kép forrása: Concrazy.com / a Paradicsomsziget Egyesület engedélyével

Az asztalokhoz az egyesület 6 db magas minőségű ütőt is vásárol, így akár körforgóban is lehet majd játszani. A fejlesztéshez az önkormányzat biztosítja a saját tulajdonú területet, valamint megépíti a szerkezetek beton alapját. Ezen fölül a város két kültéri padot is ajándékoz, valamint egy szemétgyűjtőt is telepít.

CONCRAZY kültéri, beton pingpongasztal. Kép forrása: Concrazy.com / a Paradicsomsziget Egyesület engedélyével

A Paradicsomsziget Egyesület a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Közösségi környezet kollégiumának pályázatán „Közösségformálás szabadtéri sporttér kialakításával, Dunaharasztiban” (pályázati azonosító: NEAO-KP-1-2022/2-001381) címmel nyert (2.223.000 Ft vissza nem térítendő) pályázati támogatást.

(fizetett tartalom)