Tökös bulik Dunaharasztin

//Berényi Attila
Iza és Adél az első töklámpás csődületen, Dunaharasztin 2021-ben. fotó: dho
Kicsikek és nagyoknak egyaránt jó szórakozás ezekben a napokban a halloween tökök faragása és jelmezbe bújás. Bár néhányan idegenkednek az ősi kelta alapokon nyugvó ünneptől, de egyre többen vágnak bele a tökhéjakba. Harasztin két ilyen rendezvény is lesz szombaton.

A Dunaharaszti Nagycsaládosok Egyesületének és más civil szervezetek tagjai várnak mindenkit a József Attila Művelődési Házba a Töklopó Halloween Bulira! Az alkalomhoz illően feldíszített nagyteremben viccesen rémisztő más világba érkezhetnek a gyerekek és a kísérőik. Mézeskalács és édes-mézes finomságok várnak majd itt mindenkit. A kézműves asztaloknál szebbnél szebb alkotások születnek, a gyerekeket mindig elvarázsoló csillámtetoválások és arcfestések valamint a jelmezes felvonulás sem marad el. A rendezvényzáró attrakció a Napraforgó Meseszínház interaktív zenés mesejátéka, az Elvarázsolt királyfi című előadás. Ez a 4 – 12 éves korú gyerekeknek szóló mese a nehézségek legyőzéséről szól vidám, zenés köntösben.
Időpont: 2022. október 29. 14.00 órától
Helyszín: Dunaharaszti, József Attila Művelődési Ház

Késő délután pedig a Paradicsomsziget Egyesület rendezi meg a II. Dunaharaszti Töklámpás Csődületet a Baktay Téren. Ha faragtál egy szép tököt, és elbüszkélkednél vele, akkor itt az alkalom. Amint leszáll a nap, Dunaharaszti terét elözönlik majd a szebbnél szebb tökök és fényükkel mutatják az utat.
Helyszín: Dunaharaszti Baktay tér
Időpont: 2022. október 29. 18.20 – 20.00

grafika: Paradicsomsziget Egyesület
(dho)