Tömegközlekedés rendje a hosszúhétvégén

//Tóth Gábor
kozossegikozlekedes_freepik_wirestock_221028

Képünk illusztráció. forrás: freepik / wirestock

Összesen 4 napot pihenhet, hiszen a mindenszentek, amely keddre esik, munkaszüneti nap, a hétfőt pedig előtte ledolgoztuk. Ilyen lesz ebben az időszakban a közösségi közlekedés.

HÉV:

Október 31-én, hétfőn a H5-ös, a H6-os, a H8-as és a H9-es HÉV a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint, a H7-es HÉV pedig a szombati napokon érvényes menetrend szerint jár. November 1-jén, kedden valamennyi HÉV-vonalon a munkaszüneti napi menetrend érvényes.

VOLÁNBUSZ:

  • október 29., szombat szabadnap,
  • október 30., vasárnap munkaszüneti nap,
  • október 31., hétfő szabadnap,
  • november 1., kedd, a hét első iskolai előadási és 2022. munkanapját megelőző munkaszüneti nap,
  • november 2., szerda, a hét első iskolai előadási és munkanapja,
  • november 3., csütörtök, munkanap, iskolai előadási nap, munkanapi rend alapján közlekednek a buszok

MÁV:

A MÁV-START vonatai október 30-án vasárnap és 31-én hétfőn az ünnepnapi, november elsején a vasárnapi, 2-án már a munkanapi menetrend szerint közlekednek. A vasúttársaság azt javasolja, hogy vegye meg elővételben a jegyét!

BKK:

Mindenszentek napján és az azt megelőző időszakban a temetők kényelmesebb megközelítése érdekében a BKK idén is járatsűrítésekkel készül, illetve rendkívüli járatokat indít. Október 29-től, szombattól november 1-ig, keddig bizonyos, temetőket érintő járatok a szokásosnál sűrűbben, illetve nagyobb befogadóképességű járművekkel indulnak, emellett rendkívüli járatok is segítik a sírkertek megközelítését.
A BKK járatai október 29-én és 31-én a szombati, 30-án a munkaszüneti napi, november 1-én az ünnepnapi menetrendjük szerint közlekedek, de a temetőket érintő bizonyos vonalakon ezekben a napokban is sűrűbb közlekedést vagy nagyobb befogadóképességű járműveket biztosít a BKK.

VENTONA:

A Dunaharaszti tömegközlekedését ellátó Ventona Trans Kft. október 31-és november 1-én vasárnapi rend szerint közlekedteti buszait.

(MÁV-HÉV, BKK, dho)