Kreatív Dunaharaszti – civil ötletek, játékok, kezdeményezések az ünnep idején

//Tóth Gábor
Képünk illusztráció. forrás: freepik / Olgalonina
Hiába viszonylag lazák a járványügyi korlátozások, azért mindenki igyekszik kissé nagyobb távolságot tartani a tömegtől. Dunaharasztin a civil kezdeményezéseknek köszönhetően, kreatív programok, elfoglaltságok közül lehet választani, ráadásul biztonságosan. Most a Mikulás és az Advent a mozgató erő.

Már megkezdődött a „Mikulás napi meglepetés”. Anyukák egy csoportja fogott össze, és a város különböző pontjain létesítettek mese állomásokat. Kedves, ünnepi történetek várják a gyerekeket. Így egy kellemes délutáni séta keretében lehet „mese kincsekre” bukkanni a városban, egészen december 4-e, 19 óráig. A program részletes leírását és az állomásokról készült sok-sok fotót itt lehet megtalálni. A mesék helyét jelölő térkép pedig itt van.

Találd meg a Mikulás meséit Dunaharasztin!

Már hagyománya van, hogy Dunaharasztin is az egyes városrészekben, advent idején díszbe öltöznek házak ablakai. Persze nem egyszerre, hanem pont úgy, mint egy adventi naptár: napról, napra egyre több. Élmény így egy esti séta. A Bezerédiben a már esténként világító ablakokhoz vezető térképet itt lehet megtalálni, a facebookon szerveződő esemény teljes leírása és szabályai itt érhetőek el. Ugyanígy díszítenek ablakokat a Felsővároson, Rákóczi Ligeten és a Millenium telepen élők is, az esemény részletei itt érhetőek el. A felfedező sétákhoz szükséges térképet pedig itt lehet megnézni.

Dunaharaszti több városrészében is szerveznek idén élő, világító adventi kalendáriumot

Egy másik érdekes és szintén közösség építő kezdeményezés is elindult. Zsolt atya és Hrtyanné Patonai Gabriella karácsonyfadísz készítésre hív. Azt kérik, hogy akinek kedve és lehetősége van, az készítsen otthon fehér díszeket. Saját kézzel, és mindegyikből kettőt. Ugyanis ezek a díszek ikerfákra kerülnek, egyikük a Szent István templomban áll majd, míg a másik a Ligeti templomban várja az ünnepet. További részletek itt érhetőek el.

Kicsiknek és nagyoknak: Jó szórakozást!