Találd meg a Mikulás meséit Dunaharasztin!

//Tóth Gábor
Képünk illusztráció. forrás: freepik / moviafilmes
„Ó jaj! Mikulás szánjából kiesett a karácsonyi mese-gyűjteménye, benne a kedvenc ünnepi meséi! Szétszóródtak a könyv lapjai, keressétek meg őket a városban!” Ez a bevezetője egy gyerekeknek szervezett Dunaharaszti mesekereső játéknak.

A húsvétkor megrendezett fészekvadászat nagy sikerén felbuzdulva, anyukák egy kis csoportja Mikulás ünnepén is játékra hívja a dunaharaszti gyerekeket. Most nem csokit, hanem meséket lehet begyűjteni, derül ki a közösségi médiában megjelent felhívásból. Ugyanis mindenhová, különböző formában meséket rejtenek majd el, hozzájuk illő színezővel.

A meséket a ház elé, kapura, kövek alá, bárhová lehet tenni. Vagy elrejthető egy „Mikulás csizmába”, puttonyba, ajándékdobozba a ház elé.

A lapokat tekercselve, borítékba hajtogatva, műanyag mikulás zsákban is ki lehet tenni. Aki bekapcsolódna, annak itt várják a privát üzenetét a szervezők. Egy térkép segít majd rájuk akadni. Ami fontos, hogy december 4. szombaton reggel 9 órától este 19 óráig legyen kint a mese a rejtekhelyén, és indulhat a mesevadászat!

Jó szórakozást!

(Mikulás napi meglepetés / facebook)