Sok család decemberét tette szebbé a dunaharaszti Rotary Club

//Tóth Gábor
Egységcsomagokban a Rotary Dunaharaszti ajándékai, forrás: Rotary Club Dunaharaszti
Immár 3. alkalommal szervezték meg 2020. decemberében a Rotary Mikulás Gyárat, itt Dunaharasztiban. A szervezet most szerkesztőségünknek küldött közleményben számolt be az eredményekről, az adományok sorsáról.

Összesen 20 családnak sikerült száraz élelmiszereket és tisztálkodó szereket gyűjteni, bár a járványhelyzetben az eddigiekhez képest változtatni kellett a módszereken. Már az adománygyűjtés is három féle módon történt: a Rotarysok gyűjtöttek élelmiszert a Tescóban két alkalommal, de voltak olyan családok akik konkrét felajánlást tettek és más Rotary Clubok is támogatták a gyűjtést.

Körülbelül 6-7 bevásárló kocsi élelmiszer gyűlt össze, ezekből alakították ki az egységcsomagokat.

A kiválasztott családok (idén pályázni is lehetett) nagy örömmel fogadták a segítséget, áll a beszámolóban. Volt, aki kerékpárral jött és hazafelé tolnia kellett azt, mert mindenhol csomagok lógtak a bringáról. Azon családok pedig, akik gyerekekkel érkeztek az élelmiszer adományon kívül kaptak még kifestőt és szelfibotot is ajándékba.

A közlemény végén a Rotary Club megköszönte az adománygyűjtésben résztvevők önzetlenségét:

Ezúton is szeretnénk megköszönni minden nagylelkű és önzetlen dunaharaszti Tesco vásárló támogatását, akik hozzájárultak a csomagok megtöltéséhez. Valamint a dunaharaszti lakosoknak is köszönjük az adományokat, aki külön jelentkeztek a felhívásunkra és elhozták hozzánk az adományukat. Végezetül szeretném megköszönni a Corner Café és Pizzéria, felajánlását, akik pizza kuponnal tették még tartalmasabbá a csomagjainkat.

(Rotary Club Dunaharaszti)