Ádám-díjas a dunaharaszti üzletember

//Berényi Attila
peto-honvari_dij1_20200307

Pető Gábor; V. Kulcsár Ildikó - író, újságíró; Petőné Honvári Jolán - pedagógus, fotó: ifj. Pető Gábor

Gyakran elhangzik a közhely számba menő mondat: „Minden sikeres férfi mögött áll egy erős nő!” Na, de mi van akkor, ha a hölgy terveinek kell támasz?

Ne tagadjuk, hogy férfiközpontú világunkban a nők karrierjét sajnos sokan másodlagosnak érzik. Ez különösen igaz hazánkra. Régi beidegződés ez.

Viszont vannak jó példák, ahol a pár mindkét tagja egyformán tud érvényesülni, sikereket elérni. Megvan az a képességük, hogy segítik egymást, amikor a másiknak arra van szüksége.

Immár 5. alkalommal adták át pénteken az Ádám-díjat a Magvető Caféban. A díj alapítói: dr. Szűcs Andrea ügyvéd, V. Kulcsár Ildikó író-újságíró és Zimányi Zsófia kulturális menedzser, akik a zsűrit is képviselik.

Az elismeréseket olyan férfiak kapják, akik támogatóan viszonyultak feleségük, párjuk pályájához, hogy kibontakoztathassák a családban és hivatásukban is képességeiket. Olyan társak, akik nem csak szárnyakat, de bátorságot és sok-sok szeretetet adnak a repüléshez, írja közösségi oldalán Petőné Honvári Joli. Férje, Pető Gábor ugyanis az egyik a három férfi közül, aki ezt az elismerést kiérdemelte. A Pető házaspár Dunaharasztin él.

Gábor, amellett, hogy évtizedek óta üzletember, mindenben és kitartóan támogatja felesége munkáját. Joli ugyanis pedagógus, de nem akármilyen. Egy egyedülálló fejlesztő módszer megalkotója és meghonosítója. A „Képes vagy rá” fejlesztőház projekt a gyermekek tanulási képességeit bontakoztatja ki. A témáról Joli könyveket írt, előadássorozatot tart és folyamatosan népszerűsíti az egyre nagyobb érdeklődést kiváltó módszert. Ebben a munkában pedig férje, Gábor folyamatosan támogatja, segíti a siker felé!