Családi nap a Dunaharaszti Önkéntes Tűzoltókkal

//Berényi Attila
Családi nap, DHÖTE, fotó: dho
Valóban igazi családi napot szervezett a Dunaharaszti Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A Sport-szigeten a Csónakháznál izgalmas programok várták a kicsiket és a nagyokat.

A gyerekek kipróbálhatták kicsiben, milyen is tűzoltónak lenni. Olthattak igazi tüzet, többféle módon is, bemászhattak a DH ÖTE tűzoltóautójába, megnézhették az eszközeiket. Igazán izgalmas kalandban volt azoknak része, akik a füstalagúton mentek keresztül és megtapasztalhatták, milyen, amikor oltás után mindent ellep a tűz és szó szerint úgy kell tájékozódni, hogy semmit sem lehet látni.

A Vöröskereszt jóvoltából egészségügyi szűréseken lehetett részt venni, a Dunaharaszti Gyermekbarátok Egyesülete ugrálóvárral és kézműves foglalkozásokkal készült.

Egyébként még mindig érdemes ellátgatni a helyszínre, hiszen tartanak a programok, sőt 14.00 órakor a tűzoltók egy roncsautón mutatják be, milyen, amikor egy baleset helyszínén kell menteni a járműből.

A rendezvény megnyitóján Molnár Péter az egyesület elnöke elmondta: a rendezvény célja, hogy testközelből meg lehessen ismerkedni a csapattal. Április eleje óta vonulóképes a DH ÖTE.

A rendezvényen részt vett Pánczél Károly a térség parlamenti képviselője is, aki kiemelte, hogy egy fiatal egyesületről van szó, amely azon túl, hogy remek baráti közösség, szolgálja Dunaharaszti városát is.

Az eseményen működő a büfé teljes bevételét és az adományláda tartalmát a DH ÖTE kapja meg.

(dho)